Kuukauden teema: Turvallinen arki

 

Turvallinen arki

 

Mitä tarkoittaa turvallinen arki?

Turvallinen arki on hyvin hankala määritellä, koska jokainen kokee turvallisuuden eritavoin, kuin toinen.

Turvallisuuden kokeminen on yksi arjen perustarpeistamme ja osa meidän hyvinvointiamme. Turvallisuus ulottuu lähes kaikille elämän osa-alueillemme.

Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa myös siihen, kuinka turvallinen arkemme on itselle ja kanssaeläjille.

Turvallisuutta voi tuoda arkeen omat yksilölliset rutiinit, mielekkäät tekemiset, ympärillä olevat henkilöt ja palvelut sekä elinympäristö (esim. Paloturvallisuus, siisteys, esteettömyys jne.), jossa asumme. Yksilön näkökulmasta turvallisuus muodostuu usein myös siihen liitetyn tunnekokemuksen kautta.

Turvallisuus on kuitenkin ennen muuta tunne, eikä mikään viranomainen tai tukku suojelevia lakeja voi yksinään luoda turvallisuuden tunnetta. Turvallisuuden tunne syntyy oman elämän hallinnasta, merkityksellisestä tekemisestä, vaikutusmahdollisuuksista ja siitä, että on osa jotain suurempaa yhteisöä, kuten:

perhe, ystävät, harrasteryhmät, työ ja yhdistykset.


Meillä Varapäreessä turvallisuutta luomme yhdessä ja yksilönä. Meillä on yhteiset säännöt, joita noudattamalla jokainen voi vaikuttaa siihen että, on hyvä ja turvallinen olla ja toimia. Pidämme yhdessä ympäristön siistinä ja turvallisena liikkua. Huolehdimme myös paloturvallisuudesta, löytyy ensisammutus välineet, palovaroittimet ja saamme myös tulevan kuukauden aikana pienen luennon kodinturvallisuudesta.

Toteutamme erilaisia toimintoja turvallisessa ympäristössä, kuten luovaa toimintaa erilaisin kädentaidoin sekä musiikin avulla. Toimintaamme voi osallistua omana itsenään ja omien voimavarojen mukaan. Toivomme uusia ideoita ja otamme huomioon erilaisia toiveita toimintaamme suunnitellessa. Toimintaamme on aivan jokainen tervetullut.

Ja näin loppuun laitan linkin turvallinen arki videoon YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=GsFdnmcofh0

Video tehty yhteistyössä Kiuruveden palomiesyhdistyksen kanssa vuonna 2022!

 

Muistetaan että, TURVALLISUUS KUULUU MEILLE KAIKILLE!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy

Yksi tarina kiusaamisesta