Elämän kauneus

 

Kesä-heinäkuun ajan meidän kuulauden teema on elämän kauneus.

Tätä teemaa voisi lähestyä hyvin monesta eri näkökulmasta, ja olenkin pohtinut pitkään mitä haluaisin aiheesta kirjoittaa.


Elämä rakentuu pienistä hetkistä, jotka sulautuvat yhteen.

Aina emme muista pysähtyä niiden hetkien ääreen ja kiire ja stressi värittävät arkeamme.  

Maailma on täynnä lausahduksia joissa kehoitetaan ”tartu hetkeen” tai latinaksi ”carpe diem”, ja vaikka kliseet osaavat olla välillä ärsyttäviä, on niissä myös totuutta mukana.

Näin kesä aikaan moni meistä odottaa lomia ja ainakin itse jään kiinni välillä ajatuksesta, että sitten lomalla voin nauttia kesästä. (Jos säät silloin vielä suosii!)

Sitten kun… ajattelu on aika tyypillistä, mutta mikä meitä estää nauttimasta jo nyt? 

Ymmärrän hyvin, ettei se kesästä nauttiminen ole töissä aina hirveän helppoa. 

Meillä ainakin lämpötila on töissä noussut ajoittain hyvinkin kuumaksi ja vaikka tuuletin huutaa työpöydän vieressä, en voi väittää, että nauttisin varsinaisesti siinä hetkessä elämästä tai työnteosta. 


Toisaalta minulle on jäänyt tältä kesältä mieleen, kuinka työkaverini kanssa teimme pilke silmäkulmassa extempore kuumuudesta tiktok-videon ja siinä hetkessä meillä oli todella hauskaa tai kun istahdin kahvikupin ääreen hetkeksi ylimääräiselle tauolle jutustelemaan työporukalla.

Tällaisia hetkiä pitäisi muistaa yrittää ottaa enemmän! 

Hetken ääreen pysähtymiset auttavat jaksamaan arjen keskellä ja niissä hetkissä muistan myös olla kiitollinen arjen pienistä-isoista asioista. 

Olen kiitollinen hyvistä työkavereista, Varapäreen yhteisöstä ja monesta muusta asiasta, jotka ovat elämässäni tällähetkellä hyvin! 


Me ihmiset ollaan olentoja, jotka tavoittelevat onnea. On kuitenkin fakta, ettei meistä kukaan voi olla onnellinen aina, joka hetki. 

Kun pohdin aihetta, kaunista elämää, ensimmäisenä mieleeni tulee positiiviset muistot, naurun hetket ja ihmiset ympärilläni.

Podin kuitenkin, että elämän kauneuteen kuuluu muutakin. 

Ilman elämän synkempiä sävyjä ei niillä positiivisillakaan asioilla olisi samanlaista merkitystä. Ja toisaalta myös esimerkiksi suru tai kaiho voi olla kauniita ja kertovat usein merkityksellisyydestä.

Kauniiseen elämään kuuluvat elämän kaikki värit ja sävyt.


Suvi Teräsniskan kappale ”Täydellinen elämä” kiteyttää hyvin ajatukseni.

”Elämä on varjoa ja valoa

Joskus se kyyneliin tiristää

Silloin kun itkun kaulukset kurkkua kiristää

Elämä on sekoitus onnea ja surullisia vaiheita

Meil on täydellinen elämä täynnä laulun aiheita”


-Titta-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy

Yksi tarina kiusaamisesta