Toukokuun teema: Elämäni Värit

Varapäreen teemana on toukokuussa Elämän värit, jolla haluamme tuoda esiin luovuuden, taiteen ja kulttuurin positiivisia vaikutuksia mielenterveyteen.


Teeman innoittajana toimii Mental health art week (mielenterveys taide viikko) lyhyemmin MHAW, jota vietetään viikolla 21 ympäri suomen erilaisissa taidetapahtumissa ja tempauksissa!

Varapäreessä olemme suunnitelleet yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa jos jonkinmoista viikon ajalle! 
MHAW- viikon ohjelma Varapäreessä


Meidän jokaisen elämässä luovuus, taide ja kulttuuri näkyy, vaikkemme sitä tulekaan välttämättä ajatelleeksi.

 Autolla ajaessa usein taustalla soi musiikki, ehkä äänikirja tai podcast, viikonloppuna monilla on leffailta tai sarja maraton ja sosiaalisessa mediassa katsomme hienoja kuvia ja videoita.  

Ja nämä vain arkisimpia esimerkkejä. Taide on siis ympärillämme kaikkialla, vaikkemme sitä harrastaisi.

Sitä voikin hyödyntää osana mielenhyvinvoinnin vahvistamista huiman monin eri tavoin kokemalla, aistimalla ja tekemällä! Työvälineenä sen mahdollisuudet ovat  ehkä loputtomat!


 Henkilökohtaisesti taiteella on minulle erityinen paikka sydämessäni. 

Unelmoin siitä, että voisin työssäni hyödyntää kulttuurin ja luovuuden menetelmiä ja vahvistaa kulttuurillista tasa-arvoa myös jatkossa.

Taide on minulle rakas harrastus ja se on ollut myös yksi pelastusrengas, joka auttoi minut ylös vaikeista elämäntilanteista ja masennuksesta.


Parhaimmillaan taide voi tarjota ajatuksia, kokemuksia ja tunteita.  Sen avulla voi samaistua ja toisaalta oppia ymmärtämään erilaisuutta. Se herättää tunteita ja auttaa purkamaan niitä. Taide voi antaa myös onnistumisen kokemuksia ja antaa rohkeutta heittäytyä ja ehkä jopa joskus epäonnistua! 

Taiteen avulla voi päästää turvallisesti irti kontrollista ja heittäytyä. Joskus on voin hyvä päästää sisäinen lapsi valloilleen ja roiskia vaikka maaleilla!


Parasta taiteessa on se, että se kuuluu kaikille!

-Titta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy

Paikka auki – Polku kohti uutta