Luontotoimintaa lisää Varapäreeseen!

Maaliskuu alkaa olla lopuillaan.

Melkoista vauhtia on kuukausi jälleen mennyt eteenpäin. Talvi on edelleen menossa vaikka kevääseen päin pitäisi kääntyä. Hieman jo haikeudella tässä katsellut somen puolella esille tulevia muistoja kun on paistenut aurinkoa, nurmikko on näkynyt, on päässyt lenkille jo ilman lunta ja pakkasta.. siihen taitaa mennä kuitenkin vielä hetki.

Mutta nautitaan siitä, että aurinko paistaa joka päivä enemmän ja kyllä se kevät sieltä varmasti tulee kun sen aika on! Maaliskuun teemana meillä on tosiaan ollut "luonto elämässä". Teemaan liittyen olemme tehneet somen puolelle erilaista materiaali mutta olemme tuoneet luontoa myös kohtaamispaikkaan ja meidän voimaa luonnosta -ryhmä on käynnistynyt jälleen! En malta odottaa näitä ryhmä tapaamisia aina, yks mun suosikki ryhmistä! 

Haluan nostaa vielä kuitenkin esille paremmin sitä, että Varapäre on tosiaan mukana Skutsi kuulee-pilotissa. Tätä kautta meille Kiuruvedelle kouluttautui peräti seitsemän vapaaehtoista luontolähetti! Koulutuksen toteutti Mielenterveyden keskusliitto.

Luontolähettien tarkoituksena on tukea nuoria aikuisia luonnossa liikkumiseen ja siellä olemisessa. Heiltä voi saada seuraa ja tukea jos innostusta luontoon lähtemiseen riittää. Monelle voi olla esteenä luontoon lähtemiselle, että sinne ei halua lähteä yksin tai ei kenties tiedä mistä aloittaa tai minne mennä. Ja tosiaan kuka vain nuori aikuinen voi olla meihin yhdistyksen työntekijöihin yhteydessä niin voidaan yhdessä miettiä miten luontolähetit voisi olla arjessa mukana ja mitä heidän kanssaan haluaisi tehdä.

Olemme saaneet Kiuruvedelle aivan loistavia luontolähettejä ja monen kanssa olen itsekin jo tavannut ja rupatellut koulutuksen jälkeen mitä kaikkea he olisivat innokkaita tekemään vapaaehtoisia yhdistyksen toiminnassa. Odotan innolla, että luontolähetit pääsee vapaaehtoistoimintaan aktiivisesti mukaan!


Meillä on myös kesäkuussa toteutumassa Kiuruvedellä nuorille suunnattu luontokurssi. Luontokurssille saapuu ohjaajat Mielenterveyden keskusliitosta ja tulemme saamaan luontokurssille erilaisia retkitarvikkeita jotka jäävät sitten yhdistyksen käyttöön. Luontokurssi on osallistujille maksuton ja kurssin kautta pääsee eri luontopoluille mukaan, nauttimaan luonnossa liikkumisesta kuin myös toisten ryhmäläisten hyvästä seurasta. Ja jos tulet kauempaa, toiselta paikkakunnalta niin voit hakea matkakuluihin korvauksia Mielenterveyden keskusliitosta. Tarkemmat tiedot kurssista ja ilmoittautuminen onnistuu tapahtumakalenterin kautta, joten klikkaa tästä.

Luontokurssi on siis avoin myös muillekin kuin Kiuruveden nuorille aikuisille. Jos kurssiin liittyen on kysyttävää niin voipi kysyä myös minulta koska olen itse tulossa luontokurssille ohjaajaksii mukaan. Toivon, että puskaradio laitetaan nyt täysille jotta saadaan nuoria aktivoitu ja rohkaistua tähän mukaan koska kyseessä on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus! Näin pystymme myös tulevaisuudessa järjestämään tälläistä toimintaa! 

Jaa siis tietoa eteenpäin sekä kannusta ja rohkaise nuoria mukaan! Ja jos olet nuori joka tätä lukee, niin lähde rohkeasti mukaan! Teemme tätä teitä varten täydellä sydämellä! 

Vielä talvisin terveisin

Johanna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy