Turvallisuus ennen kaikkea!

Turvallisuus on todella laaja käsite, johon kuuluu muun muassa tietoturvallisuus, työturvallisuus ja pelastusturvallisuus. Tietoturvallisuuden tarkoitus on suojata tietoaineisto ja tietojärjestelmät. Pelastusturvallisuus on tulipalojen ja muiden onnettomuuksien ennaltaehkäisyä sekä oikeanlaista ja nopeaa toimintaa onnettomuustilanteessa. Työturvallisuus tarkoittaa sitä, että työpaikalla fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset työolot ovat kunnossa. 


Turvallisuus tarkoittaa vaarojen ja uhkien poissaoloa, kuin myös henkistä kokemusta niiden poissaolosta. Turvallisuus esiintyy ilmiönä kaikkialla, missä esiintyy pientäkään vaaraa. Turvallisuutta uhkaavaa vaaraa ei pystytä useinkaan poistamaan kokonaan, kyse on yleensä uhan vähentämisestä. Riskien vähentämiseksi jokainen voisi pitää huolen oman kodin, työpaikan siisteydestä ja paloalttiista tiloista. Myös omalla huolellisuudella pystyy välttämään riskejä ja rikoksia tapahtumasta.  



Turvallisuutta minulle luo tietysti perhe, sukulaiset ja ystävät. Myös tietämys on todella tärkeä osa turvallisuutta. Opiskelen turvallisuusalaa koska minua kiinnostaa työskennellä ihmisten kanssa ja erilaisten tehtävien parissa. Haluaisin “isona” olla vanginvartija ja siitä kouluttautua poliisiksi. Olen haaveillut poliisin työstä ja armeijaan pääsystä ihan pienestä saakka.  


Poliisin tehtävänä on huolehtia yleisestä järjestyksestä sekä turvallisuudesta. Turvallisuudesta huolehtii myös palomiehet, ensihoito, myös läheiset ja ystävät. Mm. Perhe, läheiset, koti ja lemmikit tuo monelle turvallisuudentunnetta. Kun ihmisellä on sisäistä turvaa, hän suhtautuu luottavaisesti muita ihmisiä kohtaan, uskoo itseensä, on avoin osallistumaan eikä pelkää muutoksia tai epäonnistumista. Hän luottaa, että elämä kantaa ja asiat järjestyvät. Turvallisuudentunteen perusta luodaan lapsuudessa.    



-Rianna-




Lähteet:


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy