Miksi rakastan lukemista? Lukemalla pääsee maailman ääriin ja seikkailuihin!

Kirjat ja lukeminen.

Mikä olisikaan parempaa ajanvietettä ja rentoutumista! 
Harrastuksistani kenties rakkain ja joka on vuosi vuodelta vienyt minut enemmän ja enemmän mukanaan, LUKEMINEN. Ajattelin, että omasta harrastuksesta kertominen sopisi tämän kuukauden teemaamme hyvin eli teemanahan on "taide ja kulttuuri osana meidän hyvinvointia". Kirjallisuus on omasta mielestäni taidetta ja osa myös meidän kulttuuriperintöämme. 

Lukemisessa parasta on ehdottomasti se, että kirjojen ja tarinoiden kautta pääsee seikkailemaan eri maailman kolkkiin, tutustumaan eri henkilöihin ja hahmoihin sekä tarinoiden kautta pääsee myös mukaan mielikuvituksen maailmoihin. Monesti kirjojen tapahtumiin pystyy myös samaistumaan, pystyy pohtimaan sitä kautta omaa elämää ja kokemuksia kuin myös yhteiskunnallisia asioita. Itse tykkään kirjoista, jotka ottavat samalla kantaa myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja nostavat niitä selkeästi ja ytimekkäästi esille. Esimerkiksi naisten ja miesten välinen tasa-arvo, perheväkivalta, ulkonäköön liittyvät paineet ja yhteiskunnan luomat paineet.

Mun lemppari kirjallisuutta on fantasia, feel good ja historialliset kirjat. Luen laidasta laitaan nykyään kirjoja ja pyrin aina lukemaan välillä sellaisia kirjoja joita olen kenties ennen vältellyt. Tänä vuonna olen hurahtanut dekkareihin ja löytänyt sitä kautta aivan loistavia kirjailijoita omaan suosikki listaani! Minä itse saan kirjoista ja lukemisesta aivan valtavasti iloa itselleni! Lukemisen kautta pystyy irtautumaan arjesta ja heittäytymään täysin toiseen maailmaan ja hetkeen. Rentoudun aivan täysin lukiessa! Koen, että olen myös lukemisen kautta pystynyt avartamaan omia näkemyksiä ja maailman katsomustani. Monet tarinat ja ihmiskohtalot koskettavat syvästi ja ne jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Erityisesti toiseen maailman sotaan liittyvät kirjat koskettavat suuresti kuin myös läheisen ihmisen menettämistä käsittelevät kirjat.

Uskon vahvasti siihen, että jokaiselle löytyy jotain luettavaa ja lukemiseen voi hurahtaa kuka vain. Nykyään äänikirja valikoima on hyvin hyvin laaja ja uutuus kirjat tehdään useimmiten samantien myös äänikirjaksi. Tämä mahdollistaa kirjojen pariin heittäytymisen myös niille jotka ovat kokeneet lukemisen haastavaksi aiemmin. Itse kuuntelen äänikirjoja nykyään aina lenkillä ja siivotessa/koti-askareita tehdessä. Monesti kuuntelen äänikirjaa myös kaupassa käydessä ja yksin autossa matkustaessa. 

Jaankin nyt mun tän hetken top-kirjat teille niin voitte napata ne lukemistoon:

1. Harry Potter -kirjasarja J.K. Rowling

2. Seitsemän sisarta -kirjasarja Lucinda Riley

3. Kaikki tai ei mitään Simona Ahrnstedt

4. Satakieli Kristin Hannah

5. Metsästäjätär Kate Quinn
Toivottavasti löysit näistä itsellesi uutta lukemista ja intoudut lukemaan. 

Lukemisen kautta olen myös löytänyt elämääni samanhenkisiä ihmisiä, jotka rakastavat lukemista myös. Jaan instassa kirjavinkkejä ja seuraan siellä paljon muitakin kirjagrammaajia. Sitä kautta saan jaettua omia ajatuksia kirjoista ja lukemisesta sekä saan uusia vinkkejä kirjoista. Koen, että pystyn toteuttamaan itseäni sillä, että jaan instassa kirjakuvia ja ajatuksia kirjoista. Reilun vuoden ajan olen myös järjestänyt kirjapiiriä Kiuruvedellä ja odotan aina innolla meidän tapaamisia joissa jaetaan ajatuksia kuukauden kirjasta joka on yhdessä valittu.


Ihanaa syksyn jatkoa kaikille ja nauttikaan kirjoista!


-Johanna-Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy

Paikka auki – Polku kohti uutta