Kirppistely kannattaa!

Kirpputorit ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan hyvin paljon. Nettikirppareita putkahtelee Facebook-ryhminä pilvin pimein ja ihmiset vievät mielellään entisiä vaatteita ja tavaroitaan kirppiksille myyntiin. 

Erilaiset netissä toimivat second hand- sivut ovat erittäin suosittuja. Ihmiset ovat heränneet kirppistelyyn, mikä on mielestäni tosi hieno juttu! 


Kyselin Varapäreen instastooreissa, mitä hirveitä, hienoja ja yllättäviä asioita kirpputoreilla säännöllisesti käyvät ihmiset ovat löytäneet. Sain kivan määrän vastauksia, kiitos niistä!

Instastooreihin vastanneet kertoivat, että he käyvät kirppareilla melko usein. Moni kertoi, että he käyvät koluamassa kirppareita useamman kerran kuussa. Toiset sanoivat, että kirppareiden kiertäminen on jäänyt vähemmälle, mutta kävisivät niillä useammin, jos siihen olisi mahdollisuus.Kysyin kirppistelijöiltä, mikä on ollut heidän hienoin löytönsä kirpputorilta. Erään vastaajan mukaan hänen lähes kaikki vaatteensa ja kodin sisustuksesta olivat kirppikseltä, joten hän ei osannut sen tarkemmin määritellä, mikä niistä oli siistein löytö. Vastauksissa kerrottiin myös, että hienoimpiin löytöihin on lukeutunut huonekalut, kuten lipasto ja edullinen rokokoo-sohva. Parhaita löytöjä olivat myös lelufiguurit, tarpeelliset asiat kuten vaatteet ja laukut ja erikoisemmat löydöt, kuten ranskalainen villakangastakki.

Monet heistä kertoivat, että valitettavan usein vastaan on tullut likaisia vaatteita, kuten alushousuja sekä käytettyjä hygieniatuotteita. Myös yleisesti epäsiistejä, haisevia tai rikkinäisiä vaatteita oli jopa vahingossa ostettu, kun vikaa ei ollut ilmoitettu missään. Kirppareiden suosion kasvettua olen huomannut, että yhä useammin kirpputoreille tuodaan myyntiin kelvottomia tuotteita. Nukkaiset, rikkinäiset ja tahriintuneet vaatteet joutavat suoraan roskiin tai vaikka räteiksi autotalliin autonrassaajalle. Niitä ei todellakaan tarvitse viedä enää myyntiin, varsinkaan usean euron hintaan!

Kannattaa myös huomioida myyntiin viedessään se, ettei pese vaatteita hyvin voimakkaan tuoksuisella pesuaineella. Minulla jää suoraan sanottuna katsomatta sellaiset rekit ja pöydät, mikä lemuaa kukkakedolle ulko-ovelle asti. Sanomattakin selvää on tietysti se, että vaatteet kannattaa ehdottomasti pestä! Hien hajuiset ja likaiset vaatteet ovat ällöttäviä eikä sellaisia kohdatessaan tee mieli selata loppuja tuotteita, vaan tulee yllättävä tarve pestä kädet ja jatkaa matkaa.

Paljon kirppareita kiertäneenä olen myös huomannut sen, miten kirppisten idea on hieman muuttunut. Ennen ihmiset halusivat vain omista tavaroistaan eroon ja olivat iloisia, jos myynnistä jäi hieman plussan puolelle. Nyt tuntuu, että ihmiset odottavat rikastuvansa kirpparimyynnillä. Harmittaa, kun jotkut vievät pikamuotiketjun vaatteita myyntiin samaan hintaan tai jopa kalliimmalla, kuin mitä ne vaateliikkeessä uutena maksavat. Tämä ei palvele kirpputorien ideaa laisinkaan. Kalliimmille merkkivaatteille on ihan omat ryhmänsä ja nettisivunsa, missä kalliimpia tuotteita kannattaa yrittää myydä.
Minä olen käynyt kirpputoreilla teini-ikäisestä asti ja aion käyttää kirpputorien palveluja jatkossakin. En osaa enää ostaa muuta kuin sukkia ja alusvaatteita ”oikeista” vaatekaupoista. Ainakin pari kertaa kuussa käyn katsomassa oman paikkakunnan kirpputorien tarjonnan ja yleensä joka kerta, kun lähden isompiin kaupunkeihin, kuuluu vierailuuni paikallisten kirpputorien kiertely. 

Lähes aina mukaani tarttuu jotain. Kirppareilta etsin vaatteiden lisäksi kirjoja, elokuvia sekä tuunattavia tuotteita. Esimerkiksi puisia tarjottimia ja leikkuulautoja olen etsinyt viime aikoina, sillä niistä voi tehdä pienellä laitolla ja maalaamalla vaikka kylttejä mökille tai tauluja lahjaksi!Kirppareilla pidän aina mieleni avoinna ja mietin, miten eri tavaroita ja esineitä voisin hyödyntää. Voiko niihin kenties maalata, polttaa kolvilla kuvioita tai vaikka rakentaa nukketaloon huonekaluja? Olen myös ostanut sukulaislapsille ja ystäville lahjoja kirpputoreilta, jos vastaan on tullut siistejä ja käyttökelpoisia esineitä.

Pari kertaa vuodessa varaan kirppispöydän itse ja vien sinne edullisesti vaatteita, mitä en enää itse pidä. Tykkään siitä ajatuksesta, että joku löytää rekistä itselleen minun entisiä vaatteita ja ajattelee, että olipa löytö!


Minusta ekologisuus on yksi tärkeimmistä puolista kirppareilla käymisessä. Ympäristön ja luonnon kannalta itselle tarpeettomien tavaroiden kierrättäminen on parempi ratkaisu, kuin heittää tavarat turhaan roskiin. Mielestäni jokaisen tulisi harkita niin jätteiden kun tavaroiden oikeanlaista kierrättämistä! Toki kirpparille omien tavaroiden vieminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta siitä voi jäädä voitolle ja kaapit tyhjentyvät samalla! Ja kannattaa muistaa, että ihan kaikkea ei kirppiksellekään kannata raahata. 

Kirppistely todellakin kannattaa. Ylitsevuotava vaatekaappisi ja luonto kiittävät!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?