Kierrättämällä kotiin kaunista

Uskoisitko, että melkeinpä 0e saa kotiin jotain kauniita sisustusjuttuja. Meikäläinen on kova kierrättämään ja duunaamaan kaikkea vanhaa uuteen uskoon. Tykkään kierrättää, sillä vanhat esineet saa aivan uuden ulkonäön, kun niitä vähän fiksaa tai uusiokäyttää uuteen tarkoitukseen. Ja ennen kaikkea kierrättäminen on ympäristöä säästävä ratkaisu ja näin ollen maapallon hyväksi.


Uuteen kotiin sain papalta ruokapöydän. Hion ja maalasin sen kesällä, tadaa siitä tuli kaunis uusi pöytä eikä maksanut kuin maalipurkin verran eli vajaa muutaman euron! Kuvassa oleva pieni jakkara on myös tehty kierrättäen vanhaa. Jakkaran jalat on tehty heinäseipäistä ja päällinen on saatu aikaan vanhasta pöytäliinasta ja matonkuteesta. Sisällä on styroksia ja vanha vaneripalanen pohjana.  

Todella paljon kaikkea vanhaa olen haalinut mummolastani, ja niitä laittanut uuteen uskoon ja minun kotiini sopiviksi. Vanhat perunalaatikotkin sai putsauksen, hionnan ja maalauksen jälkeen uuden elämän pienen puutarhani hyllykköinä.


Ennen vanhaan mummolassani heinät tehtiin heinäseipäisiin. Nykyään teemme heinän traktorin paalauskoneella ja keräämme ne latoon. Siksipä mummolassani upeat heinäseipäät ovat ladossa odottamassa uusia päivä.

Olen halunnut tuoda kotiini, jotain vanhaa, oma tekemää ja jotain mikä muistuttaa pohjalaisuudestani. Väkersin vanhoista heinäseipäistä sisustustikkaat kotini terassille, seipäät sain papaltani ja välineet, joilla rakensin, lainasin isältäni. Pieni lakka lopuksi päälle, jota löysin kotokotoani ja lainasin, joten nämä tikkaat olivat käytännössä aivan ilmaiset. 


Kirppareita kiertäessä voi silmään pistää jotain kierrätysideoita, tai joskus roskalavalta joku antaa itselleen tarpeettomaksi jääneen huonekalun tai muun esineen, jolle voisi antaa uuden elämän pienellä muokkaamisella oman näköiseksi. Hyviä ja helppoja duunausvinkkejä esimerkiksi vanhojen valokuvakehysten maalaaminen ja niiden koristelu, lasisista säilykepurkeista saa kauniita maljakoita ne pesemällä ja liimaamalla niihin esimerkiksi jotain koristenauhaa tai serveteistä leikattuja kuvia. Samalla tavalla voi lasisista säilykepurkeista tehdä muitakin tarvikkeita kotiin mm. Säilytyspurkkeja, vaikka vanupuikoille, vanulapuille kylppärin kaappiin, tai jopa kynttiläkippoja!

Oisko sulla jokin kiva idea, miten voisi kierrättää ja duunata vanhaa uudeksi?

-Sanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?