Millainen oli Varapäreen vuosi 2020? Yhteenvetoa ja siirtyminen tähän vuoteen.

Varapäreen vuosi 2020 oli monin eri tavoin hyvin tapahtuma rikas ja ikimuistoinen.

Vaikka vuodesta 2020 tulee ensimmäisenä mieleen korona ja sen tuomat rajoitukset meidän jokaisen elämään niin vuosi 2020 tuo mieleen myös paljon hyviä muistoja ja tapahtumia.
Vuoden 2020 aikana Varapäreen toimintaan kehitettiin paljon uusia toimintoja ja pystyimme järjestämään rajoituksista huolimatta toimintaa kävijöillemme kohtaamispaikassa mutta myös ryhmiin osallistujille.
Vuonna 2020 suurimpia asioita oli varmastikin kun yhdistys täytti 35 vuotta. Suuri ikä pienelle yhdistykselle, pienellä paikkakunnalla. Tämä vuosi kuitenkin osoitti sen, mitenkä tärkeää yhdistyksen toiminta on paikkakunnalla. Vaikka rajoitukset ja talon sulku oli tänä vuonna, kävijä määrä Varapäreen nousi silti kahdella!
Varapäre sai myös ensimmäistä kertaa itselleen oman logonsa joka on ollut käytössä elokuusta alkaen!
Saimme vuodelle 2020 myös Paikka auki-avustuksen, jonka myötä Jenni aloitti meillä toukokuussa työt. Jenni on tehnyt valtavasti töitä nuorten toiminnan kehittämisessä. Uutena meillä on alkanut nuorille oma suunnattu aukioloaika ja erilaisia ryhmiä. Kokeilimme myös nuorille suunnattua Hevari-ryhmää yhteistyössä Viskaalintuvan kanssa. Sama tullaan tekemään myös tänä vuonna.

Vuosi 2020 on ollut vain alkua Varapäreen toiminnan kehittämiselle. Ja vieläpä hyvä sellainen!
Olemme saaneet paljon positiivista palautetta näkyvyyden lisääntymisestä ja meidän positiivisesta asenteesta ja "tekemisen meiningistä".
Vuoden 2020 ryhmien palaute ja tuloksellisuus oli myös hyvää.
Olemme järjestäneet vuonna 2020 erilaisia tapahtumia, ryhmiä, viriketoimintaa ja onneksi kesällä tilanne oli sen verran rauhallinen, että pystyimme järjestämään pienimuotoisia retkipäiviä.

Kaiken kaikkiaan järjestimme meidän toiminnassa 190 erilaista ryhmää, tapahtumaa, tapaamista, retkeä tms.!
Eikä näihin ole laskettuna meidän verkossa tapahtuneita tempauksia ja chattejä.
Sosiaalisessa mediassa olemme saaneet valtavasti lisää seuraajia. Seuraajien määrä kasvoi 60 prosenttia!
Teimme vuoden kaiken kaikkiaan yli 400 yksilöohjausta ja -neuvonta hetkeä!
Varapäreen kohtaamispaikassa kävi vuoden 2020 aikana 195 eri ihmistä ja kaiken kaikkiaan tavoitimme toimintaamme arviolta ainakin 400 eri ihmistä.
Saimme jopa nostettua meidän päivittäistä kävijämäärää reilulla yhdellä!

Palautteen ja tulosten mukaan toimintamme vähentää yksinäisyyden tunnetta, lisää toiveikkuutta, lisää voimavaroja ja vahvistaa niitä, tukee hyvinvointia ja toimintakykyä, auttaa omassa elämäntilanteessa eteenpäin, innostuu osallistumaan, antaa uusia ihmissuhteita ja rohkeutta osallistua erilaisiin toimintoihin.

Vuosi 2021 alkaa hyvin toiveikkaissa merkeissä.
Meistä jokainen toivoo, että korona tilannetta saadaan maailmassa kuriin ja voisimme alkaa elää jälleen tavallista arkea.. ilman pelkoa ja jatkuvaa huolta.

Vuonna 2021 Varapäreen toimintaan kuuluu hyvin pitkälti samat asiat kuin ennenkin. Jatkamme ahkerasti ennaltaehkäisevän työn kehittämistä, erityisesti kohderyhmänä on Kiuruveden lukion opiskelijat ja teemme tunnetyö menetelmän loppuun. Nuorten toiminnan kehittäminen jatkuu vielä ja kovasti pyritään saamaan uusia nuoria toimintaan mukaan.

Mielenterveyteen liittyvistä asioista puhutaan nykyään jo avoimemmin kuin ennen. Silti kohtaamme paljon työssämme ennakkoluuloja. Tulevien vuosien aikana haluamme omalla toiminnalla olla purkamassa näitä ennakkoluuloja ja kannustaa jokaista huolehtimaan omasta mielenterveydenstä samalla tavalla kuin omasta fyysisestä terveydestään.

Loppujen lopuksi vaikka olemme pieni yhdistys, teemme suuria asioita ja vaikutamme suuresti!

Toivotaan vuodesta 2021 mahtavaa, upeaa, innostavaa ja aktiivista!

-Johanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mykkäkoulusta työtehtävien tahalliseen vaikeuttamiseen - Työpaikkakiusaaminen ilmenee eri tavoin.

Uusi apuohjaaja Elina esittäytyy!

Toiminnanohjaajan esittely ja ajatuksia luovuudesta