Vuosi 2020 on vuosi joka jää meille kaikille mieleen. Mitä vuoden aikana on tapahtunut Varapäreessä?

 Vuosi 2020 jää totisesti meidän kaikkien mieleen.. korona. Korona on se mistä tämä vuosi tullaan muistamaan jatkossa.

Vuosi on ollut meille kaikille enemmän tai vähemmän raskas ja omituinen. Kukapa olisi uskonut vuoden alussa minkälaiseksi meidän elämä muuttuu? Ei kukaan. Vuosi on koetellet ehkäpä kaikkein eniten kuitenkin heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Ihmisiä joilla on jo ollut erilaisia haasteita ja ongelmia. Uutisointia on ollut paljon lasten ja nuorten hyvinvoinnin huonontumiseen, perheiden lisäavun tarve on kasvanut, mielenterveys ongelmat ovat yleistyneet, avun saaminen on ollut vaikeampaa, itsemurhien määrä kasvoi, päihdeongelmat.. 

Meillä tulee olemaan monenlaisia haasteita vielä edessä, sittenkin kun olemme saaneet korona tilanteen rauhoittumaan. Mutta edetään askel kerrallaan, pienillä tavoitteilla saavutetaan suurempia päämääriä!En halua tuoda pelkästään esille lisääntyneitä ongelmia ja haasteita yhteiskunnassamme joita tämä vuosi on kenties pahentanut. Haluan nostaa esille myös omia positiivisia havaintoja kuluneesta vuodesta niin yhteiskunnassamme kuin Varapäreen toiminnassa.

Olen huomannut, että ihmisten halu auttaa toisia on lisääntynyt läpi vuoden. Paikkakunnallammekin on innokkaita vapaaehtoisia, jotka tarjosivat kevään aikana apua kotiin ja asiointiin mutta saman olen huomannut myös meidän toiminnassa. Olemme saaneet paljon ulkopuolisilta ihmisiltä lahjoituksia meidän kävijöille mm. vaatteita, astioita, huonekaluja ja muita kodintarvikkeita. Nämä on monelle meidän kävijälle todella isoja ja tärkeitä asioita.

Mukaan olemme saaneet myös muutamia uusia vapaaehtoisia, jotka käyvät ohjaamassa erilaisia viriketoimintoja meidän kävijöille kohtaamispaikassa. Erilaiset viriketoiminnat on oleellinen osa meidän toimintaa ja niistä monet saavat itselleen paljon hyvää mieltä ja mieli pysyy virkeänä. Joskus sekin riittää, että on joku jollekka voi jutella ja vaihtaa kuulumisia. 

Olemme saaneet paljon positiivista palautetta Varapäreen toiminnan esille nostamisesta, uusien toimintojen kehittämisestä, sosiaalisesta mediastamme ja kävijöiden puolestapuhujina toimimisesta. Täytyy todeta, että vaikka vuosi on ollut meille työntekijöille monella tapaa outo ja merkillinen niin selvisimme todella hyvin korona kevään sulusta ja suunniteltujen toimintojen järjestämisestä niin kuin se oli vain mahdollista tälle vuotta.

Varapäreen toiminta on pysynyt vakaana läpi vuoden, huolimatta keväällä olleesta sulusta. Olemme tänä vuonna saaneet lisää kävijöitä ja nostettua meidän päivittäistä kävijämäärää. Meidän mielestä aikas hyvä saavutus tälle vuotta! Olemme saaneet käyntiin nuorten toiminnan ja mukana on nyt ollut aktiivisesti kuusi nuorta. Voi tuntua vähälle mutta meidän paikkakunnalla se on hyvä tulos, varsinkin kun kyseessä toiminnan ensimmäinen vuosi. Myös erilaisia ryhmiä ja tapahtumia ollaan järjestetty ja niiden kehittämistä jatketaan edelleen. Tarkempia tuloksia ja vaikutuksia toiminnastamme saadaan vuoden alusta kun palautteet ja kyselyt on purettu ja analysoitu.

Olemme tänä vuonna pyrkineet nostamaan esille sanomaa, että meillä kaikilla on mielenterveys josta on syytä huolehtia. Luulen, että moni on tämän vuoden kanssa pähkäillyt mielenterveyteen liittyviä asioita enemmän kuin ennen koronan takia. 

Varapäre tulee jatkamaan aktiivisesti työtä positiivisen mielenterveyden puolesta. Teemme työtämme täydellä sydämellä ja haluamme olla tekemässä työtä meidän jokaisen mielenterveyden hyväksi mutta erityisesti tukea ja auttaa heitä, jotka vielä enemmän tarvitsevat toimintaamme.Kiitoksia kaikille, jotka ovat meidän toiminnassa ollut mukana vuoden 2020 aikana! Ja rohkeasti mukaan, Varapäreen ovet ovat avoinna kaikille!

Hyvää joulua ja onnelista uutta vuotta 2021!

-Johanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?