Mitkä asiat tuovat sinulle valoa ja toivoa elämään?

Varapäreen ja Viskaalintuvan yhteinen taidenäyttely Valoa, toivoa ja yhteisöllisyyttä oli esillä marraskuun ajan Kiuruveden kirjaston aulassa. Kysyimme näyttelyn yhteydessä kirjastossa ja näyttelyssä kävijöiltä, että mitkä asiat tuovat valoa ja toivoa elämään. Saimme mukavan määrän vastauksia ihmisiltä!

Kaikilla meillä on erilaiset mieltymykset ja asiat, mitkä tuovat valoa ja toivoa elämään. Joku nauttii luonnosta ja hiljaisista hetkistä, toinen ruoanlaitosta ja leipomisesta. Toiselle suurta iloa tuo sohvalla makoilu ja nukkuminen! Tapoja on lukuisia ja olkoon tapa mikä tahansa, on tärkeää, että jokainen meistä löytää omaan elämään itsensä näköisiä asioita, mistä tulee hyvä mieli ja positiivisia kokemuksia elämään!

Mitkä asiat sitten tuovat valoa ja iloa Kiuruveden kirjastolla kysymykseen vastanneille?

Lähes kaikille kyselyyn vastanneelle yksi tärkeimmistä asioista oli läheiset. Ystävät, perhe, puoliso ja lapsenlapset toivat eniten iloa. Yhdessä oleminen ja sosiaalisuus nousi vastauksissa kaikista eniten esille! Muiden ihmisten seura on monelle meistä erittäin tärkeää. Välillä toki on mukava huokaista ihan yksin ja tehdä omia juttuja, mutta jokainen meistä kaipaa joskus toisten ihmisten seuraa.
Keräämissämme vastauksissa nousi esille myös terveys, koti ja harrastukset. 

On totta, että jos terveys menee, niin kauhean paljon ei jää jäljelle. Terveydestä tulee jokaisen meistä huolehtia, ikään katsomatta. Terveyttä voi kuitenkin ylläpitää suhteellisen pienillä ja helpoilla teoilla.

Oman kodin laittaminen ja sisutaminen tuo varmasti monelle valoa elämään. Kotiin on mukava tulla, kun kodin on saanut sisustaa oman näköiseksi! Sisustamisessa parasta on se, ettei kaiken tarvitse olla kerralla valmista.

Harrastukset tuovat varmasti erittäin monelle omannäköistä ja mukavaa puuhaa. Ehkä myös kaivattua irtiottoa arjen hulinasta. Harrastusten kautta moni saa toteuttaa itseään. Yleensä harrastuksissa käydään myös muiden ihmisten takia. On kiva kokoontua samanmielisten ihmisten joukkoon!

Luonto on tunnetusti meille suomalaisille tärkeä ja onneksi metsään pääsee vielä melko helposti. Luonto oli myös yksi esille nousseista asioista siitä, mikä tuo ihmisille iloa. Kokeilepa joskus mennä luontopolulle, mutta älä kiirehdi! Otat rauhassa oman aikasi ja tilasi, katselet, kuuntelet ja haistelet ympäröivää luontoa. Kummasti se stressi hälvenee ulkoilman tuuliin!Keräämissämme vastauksissa kukaan ei ollut maininnut tavaraa, omaisuutta, tai rahallista menestymistä. Sanontakin sanoo, että raha ei tuo onnea. Toki raha voi helpottaa asioita, mutta sillä ei pysty hankkimaan onnellisuutta. Ja kyllä nämä vastaukset osittain kertovat myös siitä, että ihminen ei tarvitse taikatemppuja, mammonaa ja kunniaa ollakseen tyytyväinen elämäänsä! Valoa ja toivoa voi nimittäin löytää yksinkertaisilta ja itsestäänselvyyksiltä vaikuttavista asioista! Hyvän elämän rakentaminen ja iloa tuovien asioiden keräämisen ei siis tarvitse olla kovin vaikeaa ja monimutkaista.
Jokainen meistä haluaa loppujen lopuksi olla onnellinen. Onnellisuuden tarve ihmisellä on yhtä suuri, kuin tarve juoda ja syödä. Kun mieli on maassa ja menee huonosti, ihminen toivoo aikoja, kun onnellisuus palaisi pikkuhiljaa takaisin elämään. 

Iloisuutta ja onnea tuovia asioita on todella vaikea mitata, eikä sellaista ihan jokaiselle ihmiselle toimivaa mittaria voisi koskaan tehdäkään. Kaikki kuitenkin koemme onnen ja ilon eri tavoin. Ja valoa jokaisen elämään tuo eri asiat.

Toiset ihmiset haluavat enemmän ja isompia asioita, toiset ehkä pienemällä mittakaavalla. Ja kaikki näistä asioista ovat oikein!Tällaisena erikoisena ja vaikeana aikana olisi tärkeää, että jokainen muistaisi pitää kiinni niistä asioista, mitkä tuovat elämään toivoa ja valoa. Ihan sama, miten iso tai pieni asia on!

Nauti siis pienistä asioista. Harrasta, laita kotia, näe läheisiä (turvavälein) ja tee asioita, mistä sinä itse nautit ja mitkä tuovat sinulle hyvää mieltä. 


Valoa ja toivoa voi löytyä yllättävistäkin paikoista!


-Jenni

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?