"On kaksin verroin hauskempaa, kun löytyy ystävä." Yhdessä kiusaamista vastaan!

Mä en kiusaa -kiusaaminen on noloa -kampanja käynnistyi kolmen Kiuruvetisen naisen, Aulin, Maaritin ja Johannan, toimesta täydellä teholla vuoden 2019 alusta! Idea tähän kampanjaan lähti uutisissa esillä olleista tarinoista joista erityisesti kosketti kuva surullisesta lapsesta, joka oli joutunut kiusatuksi.
Jotakin haluttiin tehdä, haluttiin nostaa asiaa esille ja luoda positiivisuuden kautta yhdessä hyvää! Muuta ei sitten tarvittukaan! Homma käynnistettiin sosiaalisen median puolella nopeasti ja hyvin lyhyessä aikaa saimme valtavan määrän kuvia niiltä jotka halusivat olla kamppiksessa mukana, kertoa, että "MÄ EN KIUSAA" ja haastamassa mukaan muita. Järjestimme myös Mä en kiusaa-kampanja viikon viime vuonna, joka oli todella suosittu!

Nyt olemme järjestämässä kampanja viikkoa uudestaan Kiuruvedellä! Kampanja viikkoa vietetään viikolla 40 eli 28.-2.10.2020 

Ohjelmaa on suunniteltu erityisesti sosiaalisen median puolelle ja niin, että kukin voi omatoimisesti niitä tehdä. Valitettavasti alkuperäisiä suunnitelmia esimerkiksi kokemusasiantuntija luennoista jouduimme perumaan koronan takia. Mutta kun alkuperäisiä suunnitelmia jouduttiin perumaan niin silloin astui esille luovuus ja uudenlaiset ideat joista saimmekin kasaan upean kokonaisuuden, ja mikä parasta saimme mukaan monia uusia tahoja mukaan järjestämään viikkoa meidän kanssa!
Haluamme viestittää viikon aikana sitä, että olemalla hyvä ja reilu kaveri toiselle voimme tehdä jo paljon. Yhdessä tekeminen on kivaa! Sen takia "On kaksin verroin hauskempaa, kun löytyy ystävä" lausahdus kuvastaa loistavasti tätä tulevaa viikkoa!

Mitä kaikkea sitten viikon aikana on tapahtumassa:

  • Viikon aikana julkaisemme täällä Varapäreen blogissa kiusaamista kokeneiden ihmisten tarinoita ja kokemuksia. 
  • Järjestämme piirrustuskilpailun "On kaksin verroin hauskempaa, kun löytyy ystävä." Piirustuskilpailuun voi osallistua 7.9. alkaen.
    Piirrustuskilpailussa on kaksi sarjaa:
    1. 0-8 -vuotiaat
    2. 9-13 -vuotiaat.
    Teemana on ystävyys ja kaikkien mukaan ottaminen leikkiin.
    Näin osallistut:
    1. Piirrä teemaan sopiva kuva.
    2. Kirjoita nimesi, ikäsi ja oma tai vanhemman puhelinnumero           piirrustuksen taakse.
    3. Palauta piirrustuksesi kirjastolle viimeistään 1.10.
    Arvomme kaikkien osallistujien kesken 6 palkintoa, kolme jokaiseen        sarjaan. Arvonta suoritetaan 2.10.
  • Viikolla 37 eli 7.9. alkaen somen puolella alkaa "Ilmianna hyvä työyhteisö!"
    Voit ilmoittaa oman tai jonkun toisen työyhteisön tähän mukaan!
    Vapaamuotoisen hakemuksen voi toimittaa maenkiusaa@gmail.com ja            kamppis-tiimi suorittaa valinnan näiden perusteella.
    Perustele hakemuksessa miksi ilmiantamasi työyhteisö on hyvä,             minkälainen siellä on ilmapiiri jne.
    Hakemusten oltava perillä 30.9.!
    Voittajalle on luvassa palkinnoksi VirtaLähteen ohjaama työhyvinvointi     hetki livenä tai etänä (sovitaan tarpeen mukaan).
  • Julkaisemme Mä en kiusaa- kampanjan some tileillä tervehdysvideoita viikon aikana! Videoita on tulossa mm. Sara Francikselta, Tommi Remekseltä, Taneli Tenhuselta ja Ilmari Niskaselta.
  • Aapo Falck vetää työpajan videon työstämisestä kiusaamisen vastaisella teemalla. Video saadaan julkaisuun kiusaamisen vastaisella viikolla tai hieman myöhemmin.
  • Koko syyskuun ajan Kiuruveden kirjastolla on esillä Jenni ja Jonna Savolaisen kokoama taidenäyttely "On aika antaa värit harmaudelle". Taidenäyttelyssä olevat taulut on myytävänä ja tuotto ohjautuu kampanjan tekemälle työlle.
  • 2.10. järjestämme pienimuotoisen päätöstapahtuman taidenäyttelylle    Kiuruveden kirjastolla. Tilaisuus alkaa klo 17.30. Paikalle saadaan akustista live-musiikkia ja ilmoitamme arvontojen voittajat.
  • Kiuruveden urheilijat tekee omatoimirastin kiusaamisen vastaiselle viikolle. Omatoimirasti on viikon 40 ja 41 kierrettävissä.  Omatoimirasteilla on pieni tehtäviä ja osallistumalla tähän mukaan ja toimittamalla vastaukset Kiuruveden Varapäreeseen, sisälle tai postilaatikkoon tai somen kautta, niin osallistuu arvontaan mukaan.Arvonta suoritetaan viikolla 43.
  • Kiuruveden Varapäre järjestää 29.9. Tukinetissä ryhmächatin Kiusaamista kokeneille klo 14.30-16.00.

Jos kampanjan toimintaa haluaa tukea niin kamppis pinssejä ja postikortteja on edelleen saatavilla.
Jos haluat ostaa näitä niin ota yhteyttä kamppiksen some kanavien kautta tai ottamalla yhteyttä kamppistiimiläisiin.

Rohkaisemme ja kannustamme kaikki mukaan tähän viikkoon!

-Johanna-

Mä en kiusaa-kampanjan kotisivut www.maenkiusaa.fi 

Mä en kiusaa-Facebook-sivut

@maenkiusaa 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?