Varapäreen kesä kuulumiset


Pohdin pitkään, mistä kirjoittaisin meidän blogiin.. tuntui, ettei oikein runosuoni lähde sykkimään mutta sittenpä älysin, että minullahan on paljon kerrottavaa mitä kaikkea me ollaan Varapäreessä tehty ja mitä meillä on tulossa tämän heinäkuun aikana.
Kovasti suunnittelemme jo syksyn toimintoja ja loppu vuotta. Elo- ja syyskuu on monelta osalta todella kiireisiä kuukausia varsinkin paperitöiden suhteen joten niitäkin on hyvä aloittaa pikku hiljaa tekemään ja kokoamaan, ettei paniikki iske syyskuussa niiden kanssa. Loppu vuodesta meillä on tulossa kaksi isompaa tapahtumaa joiden suunnittelu on aloitettu jo keväällä sekä uusia ryhmiä on alkamassa meillä.Halusimme nyt kesän aikana järjestää yhteistä tekemistä meillä Varapäreen tiloissa, niin pihalla kuin ulkonakin. Kesäkuussa järjestimme makkaran paistoa lähi kodalle sekä juhannusjuhlat omalla pihalla. Juhannusjuhlat oli oikea jätti menestys kävijöiden keskuudessa! Tunnelma oli aivan loistava! Pelailimme bingoa, saatiin herkutella ihanilla muurinpohjaletuilla ja lopuksi meille saapui vielä seniori naislaulajat vetämään yhteislauluja säestyksen kanssa. Sääkin suosi juhannusjuhlissamme (me työntekijät saatiin poltettua arkassa itsemme kyseisenä päivänä). Kaikkein ihaninta juhlissa oli huomata se, mitenkä paikalla olevat ihmiset nauttivat toisten seurasta ja yhdessä tekemisestä, ja sehän se on kaikkein tärkeintä!


Tuntuu, että tämä kesä on hurahtanut kauheeta kyytiä eteenpäin ja nyt elellään jo lähes heinäkuun puolessa välissä! Siis apua! Varapäreessä on tänä kesänä tehty paljon hieman erilaisempaa puuhaa kuin edellisinä kesänä sekä pidämme Varapäreen normaalisti läpi kesän auki. On hyvä, että olemme pystyneet pitämään talon auki normaalisti tämän "korona-kevään" jälkeen ja on ollut upeaa huomata sekin, että kävijät uskaltaa käydä meillä yhtä aktiivisesti kuin ennenkin.


Pidimme kesäkuussa myös retkipäivän Hyvölänniemessä koska emme pysty perinteistä yöpymisleiriä tänä kesänä järjestämään. Onneksi näitä retkipäiviä on tulossa lisää nyt heinäkuun lopulla koska näitä on monet kävijät kaivanneet ja toivoneet. Retkipäivänä pidimme kesätietovisaa, lauloimme yhdessä sekä seurakunnan puolelta järjestettiin ehtoollishartaus. Iltapäivällä oli mahdollisuus myös saunoa ja käydä uimassa. 


Kesäkuussa olemme järjestäneet meidän Mikä fiilis tänään? -ryhmächatteja Tukinetissä aina tiistaisin klo 14.30-16.00. Chateissä on mukana yleensä 10-15 ihmistä. Ryhmächatissä vaihdetaan päivän/kuluneen viikon fiiliksiä toisille, jaetaan kokemuksia/ajatuksia, pohditaan yhdessä maailman menoja sekä on mahdollisuus myös yksityiseen keskusteluun. Chatin puolella olemme nyt heinäkuussa järjestemässä myös unelmointi teemalla kaksi ryhmächat kertaa.

Nyt heinäkuun alusta meillä alkoi naistenpiiiri. Kokoonnumme aina maanantai iltapäivisin puuhastelemaan ja rupattelemaan yhdessä. Joka viikko on vaihtuvaa tekemistä. Nyt kesällä pidämme viisi kokoontumista ja loppu vuonna pidämme seuraavat viisi kokoontumista. Luvassa nyt kesällä on rentoutumista, kauneuden hoitoa, ulkoilua, kukkien sidontaa, käsitöiden tekemistä ja maalausta.

Heinäkuussa järjestämme myös joka keskiviikko iltapäivä peli-iltapäivän. Ajatuksena on, että pelaillaan yhdessä erilaisia lautapelejä ja paikalle saa tuoda myös omia lautapelejä. 

Heinäkuussa aloitamme myös meidän Unelmakeitaan joka järjestetään ensimmäisen kerran. Unelmakeidas on neljän tapaamisen setti (1-2 kuukauden välein) jossa pääajatuksena on heittäytyä unelmien ja haaveiden maailmaan sekä oman minäkuvan vahvistamiseen. Unelmakeidas on suunnattu kaiken ikäisille ja se on avoin ihan kaikille. Itse olen aivan fiiliksistä tästä unelmakeitaasta koska olen pitkään haaveillut, että pääsisin ohjaamaan tälläistä ryhmää. Odotan itse tätä tosi paljon!
Somen puolella olemme myös olleet aktiivisia ja ahkeria. Facebook ryhmät, kirjapiiri ja valokuvaus, on jatkunut samalla tavalla, kirjoittelemme blogiin tekstejä, suunnittelimme #kesävibat2020 kirjakuvahaasteen ja toteutimmi sen kirjapiirissä ja meidän instassa. Ilmoitamme kaikista meidän toiminnoista meidän some-kanavilla ja ajankohtaisimman tiedon löytää aina sieltä.


Elokuussa suurimpana on varmastikin meidän yhdistyksen 35-vuotis juhlat! Pidetään peukkuja, että sääsuosii meitä ja pystyisimme mahdollisimman paljon olemaan meidän omalla pihalla.
Juhlat järjestämme 12.8. ja sinne on aikaa tämän kuun loppuun saakka mahdollisuus ilmoittautua paikalle.

Nautitaan täysin siemauksin tästä kesästä ja toivotaan vielä loppu kesälle hellepäiviä!

Muista seurata meitä somen puolella ja lämpimästi tervetuloa käymään meillä!

-Johanna-

Lisätietoja:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mykkäkoulusta työtehtävien tahalliseen vaikeuttamiseen - Työpaikkakiusaaminen ilmenee eri tavoin.

Uusi apuohjaaja Elina esittäytyy!

Toiminnanohjaajan esittely ja ajatuksia luovuudesta