Voimapaikassa voi helpottaa stressiä ja kerätä energiaa.

Meillä jokaisella on paikka tai paikkoja joissa viihtyy ja jonnekka palaa aina uudestaan ja uudestaan. Juuri sellaisia paikkoja joissa voi sanoa, että täällä sielu lepää! Paikka jossa omaa stressitaso saa laskettua, kerättyä energiaa, rentouduttua, kokee olevansa turvassa kaikelta, paikka jossa kaikki tuntuu ja näyttää paremmalta.


"💚kyllä tuolla aina rentoutuu ja rauhoittuu"

Uusimmassa Tunne & Mieli-lehdessä tälläisestä paikasta puhutaan nimellä "lääkemaisema". Itse kuitenkin puhun tälläisestä paikasta omana voimapaikkana. Jotkut voivat puhua myös turvasatamasta tai haavepaikasta, "happy place". Nimellä ei siis ole väliä kunhan paikka on itselle se tärkeä ja rakas. Joko tässä vaiheessa tekstiä lukiessa sait päähäsi oman paikan? 
Monesti myös ajatuskin paikasta riittää laskemaan stressi tasoa sillä hetkellä ja rauhoittamaan mieltä.

Mökkiranta Koivujärvellä ❤️


Tunne & Mieli-lehdessä lääkemaisemasta kerrotaan mm. tällä tavalla "Lääkemaisemaan määrittävät myös tuttuus ja maisemaa kohtaan kasvanut suoranainen rakkaus. Maisena hoitaa mieltä."
Itselle tulee heti mieleen monta paikkaa/maisemaa joihin on syväkin tunneside. Itselle tälläisiä paikkoja on mm. mummolan talon näkeminen, vanhempien mökkimaisema, omalta ulkosaunalta pihamaan katsominen. Itsellä on myös lempi lenkkimaiset joita tykkään kiertää aina uudestaan ja uudestaan. Lapin maisemat myös varastaa aina sydämeni uudestaan kun sinne pääsen.


Rentoutumispaikkani😊Laineet liplattaa,linnut laulaa,aurinko hellii ja joku kalakin aina nappaa😊mieli lepää😊


Facebookissa pyysin ihmisiä lähettämään kuvia omasta voimapaikasta. Kuvia tuli todella nopeasti ja monta. Kuvia yhdistys ehdottomasti se, että paikassa pystyy oikeasti rentoutumaan ja rauhoittumaan. Monissa kuvissa on mukana myös vesi, järvimaisema. Tähänkin on syy. Vesi on luovuutta aktivoiva elementti. Monesti pelkästään vettä esittävä luontokuva voi virittää mielen luovuuden tilaan. Aikas jännää eikö!

Tässä tie minun voimaantumis/turvapaikkaan... Oman kodin pihatie❤️


Tässä minun voimapaikka, Lippahivon laituri.


Koti ja näin kesäaikaan erityisesti kotipiha 💓. Kesämökki melkein yhtä tärkeä, mutta kyllä koti on turvasatama elämän aallokoissa.Luonnon voimaa ja siitä saatavaa energiaa ei tule missään nimessä vähätellä. Luomme pitkin elämää tunnesiteitä luontoon ja erilaisiin paikkoihin joista tulee meille todella tärkeitä. Pohdi siis, mitkä paikat on sinulle tärkeitä, mistä saat voimaa ja miksi palaat jonnekin aina uudestaan ja uudestaan. 

-Johanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Uusi paikka-auki työntekijä Inka esittäytyy

Yksi tarina kiusaamisesta