Miten pitää yllä toivoa ja auttaa toisia tälläisiä aikoina? -Luovat työmenetelmät haltuun ja käyttöön

Nyt koronakriisin aikana on joutunut nopeasti ottamaan haltuun ja käyttöön aivan uudenlaisia työmenetelmiä Varapäreen toiminnassa, niin kuin varmasti myös monessa muussakin toiminnassa.
Etä työskentely on yleistynyt ja kävijöitä pyritään tavoittamaan kaikin muun tavoin mutta ei niin sanotulla normaalilla kohtaamisella.

Uudenlaiset työmenetelmät on voinut tuntua haastavilta, varsinkin kun niihin liittyy useinkin mukaan virtuaalista kohtaamista ja hyviä digitaitoja. Moni kokee haasteelliseksi opetella uusia asioita nopeasti ja käynnistää toimintaa välittömästi vaikka taidot eivät ole niin hyvät siihen. Onneksi apua on saatavilla näihinkin asioihin monesta eri paikasta ja yhdistykset pitävät varmasti yhtä neuvoessa ja auttaessa toisia.
Monet ovatkin aloittaneet uusia chat-palveluita, soittorinkiä, perustaneet erilaisia digiryhmiä ja pistäneet paukkuja aivan eri tavalla sosiaaliseen mediaan kuin ehkä aiemmin. Monet yhdistykset tekevät työtään nyt virtuaalisesti ja puhelimen kautta.
Varapäreen toimintamuotoja olemme muuttaneet myös enemmän puhelimella tehtävään työhön sekä virtuaalityöhön. Virtuaalityöhön hyppääminen ei ole itselle ollut onneksi mikään ongelma koska olen sillä puolella tehnyt töitä jo aiemmin, sosiaalisen median puoli on niin tuttua hommaa, että sitä osaa hyödyntää hyvinkin nopeasti tälläisissä tilanteissa. Puhelimen kautta olemme tavoittaneet jo monia meidän vakkarikävijöitä jotka kaipaavat juttuseuraa ihan normaalista arjen asioissa kuin myös neuvoja tähän tilanteeseen. Puhelin on molemmilla soinut useamman kerran päivässä. 

Facebookin puolelle olemme perustaneet kaksi ryhmää, kirjapiirin ja valokuvaus -ryhmän. Kirjapiiri teemme yhteistyössä Kiuruveden kirjasto ja kulttuuritoimen kanssa. Molemmissa ryhmissä onkin jo todella hyvin porukkaa ja aktiivista keskusteltua on molemmissa. Ryhmille on selvästi tarvetta ja niihin halutaan nyt osallistua koska muut harrastukset ovat useammilla tauolla.
Ajattelen asiaa myös positiiviselta kannalta koska tälläisinä aikoina tavoitamme paljon ihmisiä jotka ei muuten osallistuisi meidän yhdistyksen toimintaan ja saamme varmasti nyt aivan eri tavalla näkyvyyttä olemalla esillä enemmän sosiaalisen median puolella.
Toukokuun aikana lisäämme vielä facebookin ryhmän joka on suunnattu nuorille aikuisille sekä aloitamme oman chat-palvelun joka toteutetaan kerran viikossa. Uskon myös siihen, että monet näistä uusista työmuodoista jää osaksi meidän pysyvää toimintaa. Vaikka olemme joutuneet luopumaan monista monista suunnitelmista joita meillä oli tälle kevättä ja alku kesää niin niiden tilalle olemme saaneet luotua nopeasti uusia suunnitelmia ja toteutusmuotoja joista hyödymme aivan varmasti! 

Haluan vielä sanoa kaikille, että tämäkin aika loppuu aikanaan. Se vaatii meiltä kaikilta sopuetumista uuden äärellä mutta yhdessä me selviämme tästä. Olemme vahvoja!

Upeaa viikon alkua kaikille!

-Johanna-

Ps. Jos sinulla idea minkälaisia ryhmiä voisimme somen puolella järjestää niin saa ehdottomasti vinkata!

Linkit:

Kirjapiiri -Lukeminen kannattaa aina

Hyvän mielen valokuvaus -ryhmä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?