Vinkkejä mitä tehdä kotona, päästetään luovuus valloilleen!

Elämme tällä hetkellä erittäin poikkeuksellista aikaa koko maailmassa.
Tilanne vaikuttaa meidän kaikkien elämään, enemmän tai vähemmän. Varapäreen ovetkin on jouduttu laittamaan 13.4. saakka kiinni. Valitettavasti myös kaikkien muidenkin toimijoiden ovet ovat kiinni ja heikompien on vaikeampi saada apua ja tukea. 
Voimme vain toivoa, että huhtikuun puolen välin jälkeen pystymme avaamaan ovet uudestaan eikä ovia tarvitse pitää enää kiinni.

Tälläisessä tilanteessa on tärkeää, että autamme ja tuemme toisiamme niin kuin se on mahdollista. Soitellaan ja lähetetään viestejä toisillemme sekä mahdollisuuksien mukaan kukin voi tavata ystäviin ja sukulaisiaan. Meidän Varapäreen työntekijöiden puhelimet ovat normaalisti auki ja annamme apua ja tukea puhelimen kautta tällä hetkellä. Meille saa soittaa ihan mistä asiasta vain tai vaikka ei olisi niin tärkeää asiakaan niin saa soittaa, tärkeintä olisi ettei jää yksin.

Monet viettää nyt aikaa kotona ja voi tuntua siltä, että kotona ei juurikaan ole tekemistä ja välillä voi tuntua että "seinät kaatuu päälle". Haluankin nyt jakaa muutaman vinkin mitä voisi tehdä. On tärkeää, että keksii itselleen mielekästä tekemistä ja nyt on hyvä aika tehdä niitä asioita joita ei kenties ole vielä kerennyt tekemään mutta on jo pitkään haaveillut.

Vinkki 1. Lähde ulos ja luonnon helmaan.

Älä jää koko ajaksi sisälle vaan käy ulkona liikkumassa. Ulkona saa olla ja käydä lenkillä. Nyt on upeita kevät ilmoja ja kannattaa nauttia lisääntyvästä valon määrästä ja auringosta. Ota mukaan vähän evästä ja älä pidä mitään kiirettä kävelyllä. Pysähdy ja nauti olosta. Lenkkikaverin voi pyytää myös mukaan. Voit luonnossa bongailla jo muuttolintujakin. Voit myös ottaa upeita valokuvia kännykällä tai kameralla.
Vinkki 2. Lue tai kuuntele kirjoja.

Lukeminen kannattaa aina ja nyt kannattaa tilaisuus käyttää hyödyksi. Lue kotona olevia kirjoja joita et ole vielä kerennyt lukea. Ota itsellesi äänikirja palvelu kuukaudeksi ja kuuntele kirjoja. Jos sinulla on mahdollista käyttää sosiaalista mediaa niin osallistu siellä kirja keskusteluihin tai kysy jota kuta kanssasi lukemaan samaan aikaan, samaa kirjaa ja käykää yhdessä keskusteluja kirjan tapahtumista ja vaihtakaa ajatuksia.
(Vinkkinä tähän, että katsoo tv-sarjoja tai elokuvia.)Vinkki 3. Opettele tai kokeile jotakin uutta.

Nyt kannattaa päästää se oma luovuus valloilleen! Kotonakin on tekemistä kun käyttää mielikuvitusta. Hyödynnä kotoa löytyviä tarvikkeita ja tavaroita ja tee niistä jotakin uutta. Onko hyllyssäsi palapeli jota et ole saanut aikaiseksi tehtyä? Voisiko nyt olla sen aika, että teet sen?
Kokeile kotijumppaa, keksi itse liikkeitä jumppaan tai etsi niitä netistä (youtubesta löytyy hyviä jumppavideoitakin).
Aloita jokin uusi käsityö tai opettele neulomaan villasukat tai lapaset (näihinkin löytyy hyviä opetusvideoita).
Tärkeintä kuitenkin tässä hetkessä on, että eletään hetki kerrallaan ja pidetään itsestä kuin myös toisista huolta. Älä jää ajatusten kanssa yksin vaan ole rohkeasti yhteydessä toisiin puhelimen välityksellä jos ei muuten.

Virtuaalihalauksia kaikille!

-Johanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Veeran tervehdys ja ajatuksia ystävyydestä!

Uusi toiminnanjohtaja Kaisa esittäytyy

Tuleeko sinusta isona taiteilija?